La ciència i la tecnologia marina són essencials per a conèixer i conservar els nostres oceans, mars i costes, i millorar així, la vida i els ecosistemes a la Terra.

Per aquesta raó la ICTS SOCIB i l' Obra Social “la Caixa”, a través del projecte Medclic: el Mediterrani a un clic, per una banda, i per altre, el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) - Unitat de Cultura Científica a les Illes Balears -, i la Fundació Espanyola per la Ciència y la Tecnologia (FECYT), promouen aquest concurs, dirigit a estudiants de primària i secundària, amb l'objectiu de millorar, des de l'aula o en família, la comprensió de mars i oceans, i propiciar, entre els més joves, la reflexió sobre els reptes científics als quals s'enfronta la societat per conèixer-los i conservar-los.

 

Enguany, el concurso celebra la seva segona edició, sota el lema oceans sans, planeta sa, que recull el missatge difós per Nacions Unides amb motiu del Dia Mundial dels Oceans 2016: Els oceans són el cor del nostre planeta, juguen un important paper en les nostres vides i necessitems cuidar-los amb la mateixa intensitat que ells cuiden de nosaltres.

Com a novetat, aquest any podran participar amb els seus companys de curs a través de la modalitat de vídeo de classe i el suport del seu professor. A més, podran emprar el castellà, el català, el eusquera, el gallec o l'anglès per transmetre les seves reflexions i coneixements sobre ciències marines.

 

En aquest catàleg es presenten els treballs finalistes de dibuix, vídeo i relat presentats a la primera edició del concurs. Esperem que amb aquesta mostra de 119 treballs, puguin gaudir de la visió que els més joves tenen de l'oceanografia i de les ciències marines.

  Sens dubte, aquest concurs ha servit per apropar les ciències marines i la professió de oceanògraf als més joves, prova  d'això són els 553 treballs presentats des de totes les províncies espanyoles i la participació de 231 centres educatius.

Tot l'equip organitzador de “La mar de ciència” volem mostrar el nostre agraïment a tots els estudiants, pares i professors que han donat suport a aquesta iniciativa.