Vaixell Oceanogràfic

  Darreres missions

  EL VAIXELL OCEANOGRÀFIC SOCIB

  Els vaixells d'investigació oceanogràfica estan dissenyats i equipats per dur a terme missions d'investigació científica: analitzant les característiques físiques, químiques, o biològiques de l'aigua de mar, o realitzant tasques d'observació de l'ecosistema marí. Amb aquests propòsits, els vaixells oceanogràfics es van dissenyar per atendre una àmplia gamma d'activitats oceanogràfics.

  NAVEGANT CAP AL CONEIXEMENT DE LA MEDITERRÀNIA

  Les activitats que realitza el Vaixell SOCIB varien d'acord amb els objectius científics de cada missió.En general, els treballs que es duen a terme en cada campanya abasten diverses activitats multidisciplinars:

  • Registres de paràmetres oceanogràfics entre la superfície i el fons de la mar, com ara temperatura, salinitat, oxigen dissolt, terbolesa, fluorescència i corrents
  • Mostrejos d'aigua entre la superfície i el fons per a la determinació de sals nutrients, partícules en suspensió o microorganismes
  • Mostreig de la fauna bentònica, mitjançant dragues i xarxes
  • Registres continus de temperatura i salinitat a la superfície. Aquests registres es combinen amb observacions meteorològiques de vent, temperatura, pressió i humitat.

  Un altre tipus de missions tenen com a objectiu la instal·lació i recuperació d'equips oceanogràfics ancorats a grans profunditats, com és el cas de les boies oceanogràfiques; el llançament i suport logístic a vehicles submarins no tripulats com el glider o el ROV que el SOCIB s'utilitza per al mesurament i observació del  Mediterrani de forma continuada.
   

  DESCOBREIX MÉS SOBRE EL VAIXELL OCEANOGRÀFIC SOCIB

  El Vaixell Oceanogràfic SOCIB és un catamarà, molt més versàtil i pràctic per a la realització de campanyes d'investigació, ja que combina les altes prestacions de navegació amb l'habitabilitat, una característica essencial d'aquest tipus d'embarcacions.

  Aquest catamarà, de 24 metres d'eslora i equipat amb els últims avenços tecnològics per assegurar el màxim rendiment durant les campanyes, està especialment dissenyat per fer tasques de recerca multidisciplinària i compta amb àmplies instal·lacions de treball, com una coberta de 60m2, un laboratori multipropòsit (sec / humit) de 27 m2 i amb un pont de govern amb una visibilitat de 360º. El Vaixell Oceanogràfic SOCIB pot acomodar a un total de 16 persones entre tripulació i investigadors o tècnics desenvolupant campanyes científiques contínues de fins a 7 dies.

   

  ACCEDEIX A LA VISITA EN LÍNIA

  Infraestructura cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER)